Patience

Patience spelen op internet is erg leuk en als je voor echt geld gaat spelen kan je er ook nog eens veel geld mee verdienen. Zie het spelen van patience echter alleen als leuke bezigheid en denk niet dat je er rijk mee kan worden.

Patience spelregels zijn niet moeilijk en na een aantal keer het spel gespeeld te hebben, heb je het vaak al onder de knie. Het is de bedoeling dat je vier stapels maakt van aas tot twee.

Spelregels van Patience

Dit kan je echter niet zomaar doen, want er zijn speciale spelregels voor. Je moet de kaarten kleur om kleur op elkaar leggen en ook nog eens van aas tot twee.

Als je begint met een rode koning volgt daarna een zwarte koningin en daarna weer een rode boer. Dit volgt elkaar zo op totdat je een twee als laatste hebt opgelegd.

Het spel kan je alleen spelen en het is ook vooral ter ontspanning. De patience spelregels zijn als volgt. Eerst worden de kaarten geschud en maak je zeven aparte stapels. De eerste stapel heeft één kaart, de tweede stapel twee kaarten, de derde stapel drie kaarten en dit doe je totdat je bij de zevende stapel bent.

De bovenste kaart van elke stapel draai je om en boven de rechter vier kaarten hou je vier vakjes vrij. Hier kan je de azen neerleggen als je deze bij patience krijgt. De rest van alle kaarten worden linksboven gelegd.

De kaarten bij patience kunnen worden verplaatst door ze op een andere kaart te leggen die één punt hoger is dan de waarde van de kaart die je wilt verplaatsen. Ook moet deze kaart een andere kleur hebben. Bij de patience spelregels moet je dus wel goed nadenken.

Het doel van Patience

Het doel van patience is om uiteindelijk alle kaarten op de vier vakjes rechtsboven de kaarten te krijgen. Des te meer kaarten je kan wegspelen, des te meer punten je bij patience krijgt. Het kan voorkomen dat je niet alles kan wegspelen en hierdoor kan je geen zetten meer doen.

Je kan nu niet meer verder en moet opnieuw beginnen. De patience spelregels zijn vaak ook de betreffende website te vinden waar je het spelletje speelt. De spelregels op internet zijn vaak net iets anders dan op de computer.

Op internet mag je de kaarten die linksboven liggen vaak maar één keer omdraaien en als ze op zijn mag je ze niet weer omdraaien. Het spelen van patience op internet is dan vaak ook ietsje lastiger.

Let op: er bestaan verschillende spelregels

Speel je patience op je computer dan is er vaak ook een klokje bij. Je kan dan zien hoelang je erover doet en hoeveel zetten je hebt gedaan. De patience spelregels kunnen nog wel eens verschillen per spel.

Kijk daarom altijd even de spelregels door voordat je patience gaat spelen. Bij patience speel je met één spel van 52 kaarten en je moet proberen alles op elkaar te stapellen. Sommige spelletjes hebben een hint of hulp knop. Als je er echt niet meer uitkomt kan je hulp vragen.

Soms is het zo dat je geen stappen meer kan zetten, maar het kan ook zijn dat je iets over het hoofd ziet. De spelregels kan je altijd uitprinten als je net begint met het spelen van patience. Dit is handig want zo hoef je niet telkens van beeldscherm te schakelen en heb je alles lekker bij de hand.